Wat is Crypto Arbitrage en hoe werkt het?

Met tientallen miljarden aan cryptocurrency die van eigenaar wisselen tussen beurzen, nemen sommige handelaren winst door ze tegen elkaar uit te spelen.

Crypto-arbitrage maakt gebruik van het feit dat cryptocurrencies op verschillende beurzen verschillend geprijsd kunnen worden

Arbitrageurs kunnen handelen tussen beurzen of driehoeksarbitrage uitvoeren op een enkele beurs.
Risico’s verbonden aan arbitragehandel zijn onder meer ontsporing, prijsbewegingen en transferkosten.
Elke dag wisselen tientallen miljarden dollars aan cryptocurrency van eigenaar in miljoenen transacties. Maar in tegenstelling tot traditionele aandelenbeurzen zijn er tientallen cryptocurrency-beurzen, die elk verschillende prijzen voor dezelfde cryptocurrencies weergeven.

Voor slimme handelaars – en degenen die niet vies zijn van een klein risico – biedt dat de mogelijkheid om een ​​voorsprong te nemen op hun landgenoten: speel deze uitwisselingen tegen elkaar. Welkom in de wereld van crypto-arbitrage.

Wat is crypto-arbitrage?

Crypto-arbitrage is een handelsstrategie die profiteert van hoe cryptocurrencies op verschillende beurzen anders worden geprijsd. Op Coinbase kan Bitcoin Trader $ 10.000 kosten, terwijl het op Binance $ 9.800 kan kosten. Het benutten van dit prijsverschil is de sleutel tot arbitrage. Een handelaar zou Bitcoin kunnen kopen op Binance, het naar Coinbase kunnen overbrengen en de Bitcoin kunnen verkopen, met een winst van ongeveer $ 200.

Snelheid is de naam van het spel – deze hiaten duren meestal niet lang. Maar de winsten kunnen enorm zijn als de arbitrageur de markt correct timt. Toen Filecoin in oktober 2020 op de beurzen kwam, vermeldden sommige beurzen de eerste paar uur de prijs voor $ 30. Anderen? $ 200.

Hoe werken cryptoprijzen?

Dus hoe krijgt cryptocurrency zijn waarde? Sommige critici wijzen erop dat cryptocurrency nergens door wordt ondersteund, dus elke waarde die eraan wordt toegekend, is puur speculatief. Het tegenargument is grofweg dat als mensen bereid zijn te betalen voor een cryptocurrency, die munt waarde heeft. Zoals de meeste onopgeloste argumenten, is er aan beide kanten waarheid.

Bij uitwisselingen speelt het spel zich af in orderboeken. Deze orderboeken bevatten aan- en verkooporders tegen verschillende prijzen. Een handelaar kan bijvoorbeeld een „koop“ -order plaatsen om één Bitcoin te kopen voor $ 10.000. Deze order zou in het orderboek komen te staan. Als een andere handelaar een bitcoin voor $ 10.000 wil verkopen , kan hij een ‚verkoop‘-order aan het boek toevoegen en zo de transactie vervullen. De kooporder wordt dan uit het orderboek gehaald zodra deze is gevuld. Dit proces wordt een ruil genoemd.