Bitcoin kan $10K aanhouden als het goud het ‚buigpunt‘ nadert ten opzichte van de voorraden.

Goud en Bitcoin als veilige havens kunnen op het punt staan om beter te presteren dan de voorraden, zegt een Bloombergstrateeg.

Enorme winsten op de aandelenmarkten ondanks de zware economische gevolgen van het coronavirus kunnen binnenkort tot het verleden gaan behoren, waarschuwt een analist.

In een tweet op 4 september zei Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence, dat goud snel in de schijnwerpers kan komen te staan als de markten een „buigpunt“ bereiken.

Strateeg: de fiatmarkten kunnen binnenkort een dag van afrekening tegemoet zien…

„In een stierengevecht zien we een groter potentieel uithoudingsvermogen dat #gold begunstigt ten opzichte van de #Nasdaq,“ schreef hij.

„Het raadsel van de monetaire en fiscale stimulans om de meeste activa op te heffen, nadert misschien een buigpunt, waar de toenemende zekerheid van QE en begrotingstekorten het fundament van het vaste goud meer verstevigt.“

McGlone verwees naar het grote marktfenomeen van de afgelopen zes maanden – aandelen blijven stijgen en bereiken zelfs nieuwe hoogtepunten, terwijl interventies van de centrale bank in de economie ongekende niveaus bereiken.

Voorheen postuleerde analisten zelfs dat de waarde van de aandelenmarkten niet meer van belang is vanwege de omvang van de manipulatie sinds maart.

Goud en Bitcoin Up (BTC) hebben allebei geprofiteerd van de fiatonzekerheid sinds juli.

Bitcoin en goud contrasteren met de nieuwe druk van de dollar

Een ander merkwaardig contrapunt is de Amerikaanse dollar-index (DXY), die recentelijk een dieptepunt van twee jaar heeft bereikt. Voor goudzoeker Peter Schiff zijn de vooruitzichten voor het edelmetaal eveneens gunstig dankzij geopolitieke verschuivingen als gevolg van deze zwakte van de USD.

Toen hij het nieuws besprak dat China van plan is zijn dollarblootstelling te verminderen, zei Schiff dat de gemiddelde Amerikaan, net als voorheen, uiteindelijk de rekening zou betalen.

„Als het waar is, is dit heel belangrijk,“ tweette hij.

„In feite is mijn gevoel dat China zijn blootstelling zal verminderen met veel meer. Het is ook waarschijnlijk dat andere landen hetzelfde zullen doen. Dat betekent dat de Fed een veel grotere drukpers nodig heeft en de Amerikanen kunnen maar beter bereid zijn om echt te betalen!“

Schiff voegde er aan toe dat tijdens de heropstart van deze week, goud won van Bitcoin, die scherpere verliezen zag. De nieuwe kracht in DXY, echter, kan nog problemen voor optimisme over beide activa spellen.

Eerder rapporteerde Cointelegraph over griezelige overeenkomsten tussen de huidige omgeving en die van 1929, het jaar van een beruchte crash die zijn 91ste verjaardag vrijdag viert.